Egyéni pszichológiai fejlesztés - Serdülőknek

A serdülőkor az élet egyik meghatározó és feszültséggel teli szakasza, mely sokszor nem könnyű sem a fiatal, sem a szülei számára. Ezekben az években számtalan fontos döntést kell meghozni tanulással, pályaválasztással kapcsolatban, nem beszélve a szülőktől való elszakadásról, a párkapcsolatról és a szexuális életről. Gyakran a már meglévő, megoldatlan problémák is nagyobb hangsúlyt kapnak tinédzserkorban, ezért nem csoda, ha sokszor kerül konfliktusba a serdülő fiatal. A pszichológus segítő közreműködése az aktuális, mindennapi problémák kezelése mellett az egészséges felnőtté válás elérésében is kulcsfontosságú lehet.

A találkozók során a pszichológus egyszerre egy meghatározott nehézségre összpontosítva segít a serdülőnek, ezért a tanácsadói folyamat első lépéseként a szakember megismerkedik a serdülő problémájával. A személyre szabott fejlesztés lényege, hogy a pszichológus segítségével a fiatal átgondolhassa aktuális problémáit. A találkozások alatt elsajátított különböző technikák (pl.: stresszoldó és problémamegoldó), valamint az önismeret segítségével a tinédzser kiegyensúlyozottabbá, határozottabbá válhat, nőhet az önbecsülése.

A serdülőkkel folytatott munka első lépése a szülőkonzultáció, majd ezt követően személyes találkozókkal folytatódik, döntően verbális egy két dramatikus és/vagy nonverbális elemmel kiegészítve. A tanácsadói folyamat a serdülő és a pszichológus bizalmi kapcsolatára épül, az alkalmakon ketten vesznek részt, a szülő jelenléte elsősorban a serdülő igénye szerint történik.
Szolgáltatás részletek
  • Korosztály11-16 éves
  • Időpontok8:00-20:00
  • Létszám1 fő
  • Időtartam50 perc

MIkor segíthet a pszichológus?

  • Tanulási nehézségek esetén
  • Ha teljesen egyedül érzi magát
  • Ha úgy érzi összecsapnak a feje felett a hullámok
  • Magatartási nehézségek esetén
  • Szülő-gyerek kapcsolati nehézségek esetén
  • Függőségek okán (számítógép, telefon)

Amit a szülők mondanak

“Nagyon megviselte a fiamat a válásunk, egyikünkkel sem állt már szóba. Nagyon sokat segítettek a találkozók, különösen a kapcsolódó szülőkonzultáció, ami egy új ablakot nyitott meg egy ismeretlen világba.”
T. Kata
Elvált szülő

Iratkozz fel a hírlevélre

Van kérdése és fel szeretné venni velünk a kapcsolatot?
Hívjon vagy írjon.

+36 30 177 4242

Galéria

Hétfő – Péntek:
08:00 – 20:00

Szombat:
10:00 – 16:00

© 2021 – KidLife. Minden jog fenntartva.

2024.07.29 - 2024.08.02

A vizek világa

FEJLESZTŐ TÁBOR

Ez az ötnapos tábor egyedi bánásmódot biztosít a gyerekeknek, ahol a gyógypedagógia színes módszertana és eszköztára által támogatva fejlődhetnek szociális és kommunikációs készségeik, kéz- és mozgásügyességük. Az élménypedagógiai játékok segítségével javul problémamegoldó képességük, együttműködési készségük, önbizalmuk és önértékelésük.