Képesség felmérés - Figyelem és koncentrációs nehézségek

Sok gyermek nem tud koncentrálni, kellő mértékben figyelni. Enyhébb esetekben a képességeinél rosszabb jegyekben jelentkezik ennek hátránya. Vannak helyzetek, amikor azonban a tanulása annyira szétesik, hogy úgy érzi, nem képes semmit megtanulni.

A koncentráció hiánya nagymértékben rombolni fogja a saját önbizalmát az elszenvedett kudarcok miatt.

Mikor gyanakodjunk figyelemzavarra?

A figyelemhiányos/hiperaktív zavar egy olyan, jól körül írható, gyermekkorban induló állapot, mely elsősorban koncentrációs nehézségekkel, impulzív megnyilvánulásokkal és túlmozgásos tünetekkel jár. Hosszútávon kezelés nélkül pszichológiai, érzelmi, tanulmányi, illetve szociális nehézségeket okozhat. Kritikus korszakok az óvodába való beilleszkedés, az iskolakezdés, illetve a felső tagozatba kerülés időszaka, mivel ilyenkor a gyermek egy új oktatási struktúrával, elvárásokkal találkozik, és a korábban kevésbé problémás tünetek előtérbe kerülhetnek. Óvodáskorban az ADHD-s gyerekek mozgásigénye feltűnő, helyzetekben nehezen tartható fenn a figyelmük, a hosszabb foglalkozásokat képtelenek végigülni. Iskoláskorban tipikus problémák az órán való odafigyelés nehézsége, forgolódás, nyugtalanság, az óra zavarása (bekiabálás, felszólítás nélküli válaszolás, beszélgetés), az írásbeli feladatokban történő figyelmetlen hibák, indulatkezelési nehézségek.

Szolgáltatás részletek
  • Korosztály5-14 éves
  • Időpontok8:00-20:00
  • Létszám1 fő
  • Időtartam50/120 perc

Mi történik a felmérésen?

  • Első alkalom: szülőkonzultáció (50 perc)
  • Második és harmadik alkalom: a gyermek állapotának és képességeinek felmérése (120 perc / alk.)
  • Utolsó alkalom: Szülőkonzultáció (50 perc)

Mivel érdemes készülni?

  • Hétköznapi ruházat
  • Innivaló a gyermeknek

Amit a szülők mondanak

“Meggyőző és profi munka volt, megnyugtatott, hogy meghallgattak és minden kérdésemet át tudtuk beszélni, nagyon köszönöm!
Flóri anyukája
Szülő

Iratkozz fel a hírlevélre

Van kérdése és fel szeretné venni velünk a kapcsolatot?
Hívjon vagy írjon.

+36 30 177 4242

Galéria

Hétfő – Péntek:
08:00 – 20:00

Szombat:
10:00 – 16:00

© 2021 – KidLife. Minden jog fenntartva.

2024.07.29 - 2024.08.02

A vizek világa

FEJLESZTŐ TÁBOR

Ez az ötnapos tábor egyedi bánásmódot biztosít a gyerekeknek, ahol a gyógypedagógia színes módszertana és eszköztára által támogatva fejlődhetnek szociális és kommunikációs készségeik, kéz- és mozgásügyességük. Az élménypedagógiai játékok segítségével javul problémamegoldó képességük, együttműködési készségük, önbizalmuk és önértékelésük.