Nyelvlökéses nyelés terápiája

Miről van szó?
A nyelvlökéses nyelés során a
 nyelv rosszul helyezkedik el a szájban: előre türemkedik, hozzá nyomódik a fogsorhoz, sok esetben elöl vagy oldalt ki is bukkan a fogsor mögül. Azt gondolhatnánk, hogy ez nem nagy dolog, elvégre a fog erős és szinte bármit képesek vagyunk megrágni, valójában a helyzet az, hogy meglepően komoly terhelésnek van kitéve ebben az esetben.

Naponta ezer-kétezer nyeléssel számolva az egyszeri behatások már jelentős mértékben terhelik a fogakat, ráadásul a fogak valójában könnyen elmozdulhatnak, előre vagy hátra dőlhetnek, ha folyamatos erőhatásnak vannak kitéve. A nyelvlökéses nyelés drasztikus elváltozást okozhat a fogak és a fogsor állapotában, elhelyezkedésében.

A dolog nem áll meg ugyanakkor ott, hogy rosszul állnak a fogak, ez ugyanis csak egy következmény a sok közül. A rossz nyelési technika következtében ugyanis az arc, a nyak és váll izomzata is átalakulhat. A nyelvlökéses nyelés ugyanis extra izommunkára sarkallja ezeket az izomokat, olyan mozgásra, ami valójában nem természetes. Extrém esetben akár a törzsizomzatban is kimutatható a negatív elváltozás.

Mi a megoldás?

Egyrészt meg kell szüntetni a kiváltó okot, vagyis a rossz szokást, másrészt kezelni kell a nyelvlökéses nyelés miatt kialakult deformitásokat, ami praktikusan a fog szabályozását jelenti.  Előbbi logopédus, utóbbi a fogszabályozó szakorvos feladata. Ha a nyelvlökéses nyelést mint rossz beidegződést nem kezeli szakember, a fogszabályozás sem lesz eredményes – pontosabban nem hoz tartós eredményt.

 

Szolgáltatás részletek
 • Korosztály3-8 év
 • Időpontok08:00-18:0
 • Létszám1
 • Időtartam50 perc

Mikor lehet szükség a terápiára

 • Nagy falatokban, mohón, furcsán eszik, csámcsog a gyermek
 • Jellemzően nyitva van a szája
 • Ön számára is észrevehető, hogy fogai szabálytalanul nőnek
 • Már több éve hord fogszabályzót, de az eredmény még nem tökéletes
 • Makacs hangzóhibái vannak, azaz a nyelvét kidugja az s,zs,cs,sz,z,c,t,d,n,l hangoknál

Mivel egészülhet ki a fejlesztés?

 • Komplex mozgásfejlesztéssel
 • Egyéni pszichológiai fejlesztéssel

Szülők mondták

“Professzionális munkát és különlegesen empatikus hozzáállást kaptunk, ez utóbbiért nagyon hálás vagyok! Köszönjük!!”
Miklovicz Anett
Szülő

Iratkozz fel a hírlevélre

Van kérdése és fel szeretné venni velünk a kapcsolatot?
Hívjon vagy írjon.

+36 30 177 4242

Galéria

Hétfő – Péntek:
08:00 – 20:00

Szombat:
10:00 – 16:00

© 2021 – KidLife. Minden jog fenntartva.

2024.07.29 - 2024.08.02

A vizek világa

FEJLESZTŐ TÁBOR

Ez az ötnapos tábor egyedi bánásmódot biztosít a gyerekeknek, ahol a gyógypedagógia színes módszertana és eszköztára által támogatva fejlődhetnek szociális és kommunikációs készségeik, kéz- és mozgásügyességük. Az élménypedagógiai játékok segítségével javul problémamegoldó képességük, együttműködési készségük, önbizalmuk és önértékelésük.