• Szakterület: Gyermekpszichológus, tanácsadó szakpszichológus, ADHD szakértő
  • Végzettség: Gyermekpszichológia, óvodapszichológia
  • Tapasztalat: 15 év
  • Email: hello@kidlife.hu
  • Telefon: +36 30 231 1166
  • Facebook: +36 30 231 1166

Javíthatatlan idealista és humanista vagyok. Ennek megfelelően választottam hivatást. Tapasztalatom szerint megnyugtató, felszabadító, gyógyító hatású, ha szeretettel, elfogadással, megértéssel fordulok a gyerekek felé. A feltétel nélküli elfogadással teli légkörben minden jelenség megérthetővé szelídül.
Pályámat a Sülysápi Családsegítő Szolgálatnál kezdtem, négy települést ellátó, utazó pszichológusként. Ez egy viszonylag nehéz területe a szakmának, de a sok kihívással való megküzdés révén felbecsülhetetlen tapasztalatokra tettem szert, és itt köteleződtem el a családterápiás megközelítés, a rendszerszemléletű gondolkodás iránt is. A tanulási képességek vizsgálatában a Szigetszentmiklósi Pedagógiai Szakszolgálatnál töltött idő alatt mélyítettem el az ismereteimet.

Bemutatkozás

Munkám során kifejezetten megszerettem az óvodás-kisiskolás korosztályt, így segítő munkám mellett óvodapszichológusként is dolgozom immár nyolc éve. Az aggódó szülők leggyakrabban a gyermekeikkel való együttműködés nehézségei, társas kapcsolatokat-, illetve az érzelmi élet kiegyensúlyozottságát érintő bizonytalanságok (pl. szorongás, viselkedésszabályozás nehézségei) miatt keresnek fel. Óvodásoknál gyakoriak a szobatisztasággal, étkezéssel, alvással/altatással kapcsolatos kérdések is, kisiskolás korban pedig időnként előtérbe kerülnek a teljesítmény hullámzásával kapcsolatos jelenségek.
Tapasztalataim szerint a gyermek tüneteinek megjelenésében általában egynél több tényező játszik szerepet, különös odafigyelést igényel, hogy ezeket egyidejűleg vegyük figyelembe. Együtt gondolkodva, kísérve, támogatva a szülőket, pedagógusokat, segítek a nehézségek hátterének jobb megértésében.

Nagyon jó érzéssel tölt el, amikor a gyerekeknek lehetőségük nyílik fejlődni abban, hogy önmagukról és a világról pozitívan vélekedjenek, és ennek következtében megtanulnak barátkozni, bízni és szeretni egész életükre.

Tanulmányaim

Pszichológiai tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem 2007-ben, majd az ELTE Tanácsadó szakpszichológus képzésén folytattam, ahol 2016-ban tanácsadó szakpszichológus lettem családterápiás szemléletben képződve. Az addig megszerzett tudásomat módszerspecifikus képzések ismeretanyagával is bővítettem (szorongós csoport vezetése, illetve az ADHD diagnosztikája és terápiás megközelítése – Vadaskert Alapítvány).